FAQ

FAQ

  • De wet in veel landen schrijft het besturen en rijden van een hoverboard en kart op de openbare straten en trottoirs voor. Deze wetten, regels en andere eisen bepalen meestal de minimum leeftijd van bestuurder evenals snelheidslimieten. Ze kunnen ook het dragen van beschermende kleding verplichten. Sommige landen verbieden het rijden van bepaalde producten op de openbare straten, stoepen en wegen. Neem contact op met de bevoegde autoriteiten en maak je vertrouwd met de toepasselijke wet- en regelgeving. Volg altijd de geldende wet- en regelgeving.

RiDD producten werken het beste op een vlakke en droge ondergrond. Gebruik jouw RiDD niet onder natte weersomstandigheden. Vermijd het rijden op een nat wegdek, het rijden in de regen en rijd niet door plassen en door de sneeuw. De elektronica van jouw RiDD product kan erdoor beschadigd raken. Schade die door water en vocht is ontstaan valt niet onder garantie.

Bij het carven op een natte/gladde ondergrond kan jouw RiDD board onder je voeten vandaan laten glippen.

RIDD geeft 24 maanden (na aankoop bij een erkend RiDD verkooppunt) garantie op fabrieksfouten (12 maanden garantie op de batterij van een RiDD product). Als je gebruik wilt maken van de garantieservice neem dan contact op met de helpdesk van RiDD via support@ridd.eu.  Je kunt ook telefonisch contact opnemen om jouw garantie te claimen via 0900-3333322 (€0,15 per minuut) (Nederland).

Om in aanmerking te komen voor reparatie of vervanging onder garantie, dien je een geldige kopie van aankoopbewijs van een erkende RiDD (r)etailer bij te sluiten met de volgende informatie:

  • Naam Retailer
  • Oorspronkelijke datum van aankoop
  • SKU-nummer van het product die je hebt gekocht
  • Het uitblijven van een factuur van de verkoop voorzien van alle benodigde informatie zal resulteren in een afwijzing van garantie reparatie of vervanging.

Het uitblijven van een factuur van de verkoop voorzien van alle benodigde informatie zal resulteren in een afwijzing van garantie reparatie of vervanging.

Indien de reparatie onder de garantievoorwaarden valt dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Indien de reparatie niet onder de garantievoorwaarden valt dan zullen we vóór de reparatie contact met je opnemen over de reparatiekosten. Pas na jouw goedkeuring zullen we tot reparatie overgaan en het RiDD met een factuur naar je terugsturen. Besluit je om jouw RiDD niet te laten repareren dan sturen we het defecte RiDD product weer naar je terug met een factuur voor verzend- en onderzoekskosten.

Indien jouw RiDD product buiten de garantietermijn een defect vertoont of als je jouw RiDD zelf hebt beschadigd dan kun je een aanvraag voor reparatie indienen via support@ridd.eu. Wij nemen jouw e-mail binnen drie werkdagen in behandeling en berichten je zo spoedig mogelijk over de verdere procedure. Na ontvangst van het defecte RiDD product nemen we contact met je op over de reparatiekosten. Na jouw goedkeuring zullen we het RiDD product repareren en met een factuur naar je terugsturen. Besluit je om jouw RiDD niet te laten repareren dan sturen we het defecte RiDD product weer naar je terug met een factuur voor eventuele verzend- en onderzoekskosten.

Ja, je moet altijd hoge kwaliteit beschermende kleding dragen tijdens het gebruik van het product, zoals een goedgekeurde helm, knie- en elleboogbeschermers, handschoenen en stevige schoenen. RiDD biedt ook coole helmen (RiDD SKULL).

Maak een RiDD product uitsluitend schoon met een vochtige doek en gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen. Voorkom altijd dat er water, vocht of vuil in de elektronische onderdelen, de aan / uit knop, het oplaadpunt en onder de rubber matten terecht komt. Dit kan leiden tot onherstelbare schade. Controleer vóór en na elk gebruik van een RiDD of er vuil tussen de bewegende onderdelen zit, indien aanwezig verwijder dit dan onmiddellijk.

Ja, het leeg rijden van de batterij tijdens een rit is niet schadelijk voor jouw RiDD product .

Echter is het wel schadelijk om de batterij volledig te ontladen, wanneer je het product voor langere tijd niet gebruikt. Het accu niveau wordt dan te laag waardoor de batterij beschadigd kan raken. Wij adviseren je om de batterij 1x per maand op te laden wanneer je je RiDD product niet gebruikt of wanneer je product opslaat.

De maximale afstand die je kunt rijden met een RiDD varieert per product. Je kunt de afstand details in de handleiding en bij product specificaties vinden. Neem altijd de volgende factoren in overweging:

  • Gewicht: Het gewicht van de rijder zal de afstand beïnvloeden. Als je een lichte rijder bent gebruikt je board minder energie dan voor een zware berijder. Een licht gewicht persoon kan dus verder rijden dan een zwaar persoon.

 

  • Oppervlak: Rijden op een glad en vlak oppervlak zorgt ervoor dat je langere afstanden kan rijden. Wanneer je omhoog rijdt of op een ruw of oneffen oppervlak rijdt betekent dat jouw RiDD harder moet werken, meer energie nodig heeft en de batterij dus sneller leeg raakt.

 

  • Snelheid en rijstijl: Je komt verder wanneer je rustig en gelijkmatig rijdt. Frequent remmen en optrekken vergt veel kracht van de accu en verkort de afstand die je kan rijden.

 

  • Temperatuur: Een RiDD werkt optimaal tussen 15 en 35 graden Celsius.

De tijd om de batterij volledig op te laden is verschillend voor alle producten. In de product informatie op deze website vindt je de laadtijd per product.

Remmen en/of gas geven op een RiDD is per product verschillend. in de handleiding per product staat uitgelegd hoe je dat doet. Je vind de handleidingen onder de knop “handleidingen” op de support sectie van deze website.

Nee, we raden het sterk af om tegen stoepranden en hellingen te rijden. RiDD producten zijn niet geschikt om stunts mee te doen. Eventuele hieruit voortvloeiende schade is voor eigen risico.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.